Forma intrarii

Facebook

Imn FCSR

Calendar

«  Octombrie 2010  »
LuMaMieJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Banner FCSR

Principala » 2010 » Octombrie » 2 » Sistem play-off pentru stabilirea campioanei la judeţ
19:35:26
Sistem play-off pentru stabilirea campioanei la judeţ

Campioana Ligii a IV-a în Neamţ, la finalul sezonului regulat, nu are asigurată participarea la "barajul" promovării în eşalonul trei. Conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal a confirmat respectiva decizie, pregătind în plus un turneu final pentru primele patru echipe din clasament, la terminarea întrecerii de campionat.

Ioan Costin Toma, şeful AJF a avut drept model parcursul celor de la Energia Girov, la ediţia precedentă, în stabilirea acestei decizii înainte de startul noului campionat 2010-2011.

"Cu şapte-opt etape înaintea finalului competiţiei, până acum s-a tot ştiut numele campioanei. Întrucât şi interesul întrecerii scăzuse mult, nici echipa de pe primul loc n-a mai acordat importanţă pregătirii continue. Dacă cei de la Girov ar fi avut un adversar mai puternic şi ar fi jucat cu maximă concentrare până în ultima etapă, la «baraj» s-ar fi prezentat altfel în faţa unei echipe de la Bălan, care nici n-a dorit să participe", declară Ioan Costin Toma.

Până să ajungă a fi pusă în practică, ideea organizării unui turneu final al primelor patru echipe după terminarea campionatului a fost schiţată pe baza altor modele din întrecerile similare ale ţării.

Totul, pentru a revitaliza şi dinamiza Liga a IV-a. Şeful AJF-Neamţ este convins că o asemenea măsură, pusă în aplicare, va atrage mai mulţi spectatori la meciurile de campionat judeţean. În plus, organizarea unui turneu final pentru primele patru grupări din serie, sporeşte şi interesul formaţiilor care nu ar fi putut emite, niciodată, pretenţii pentru pariciparea la "barajul" promovării în eşalonul superior. "Toată lumea poate spera, până în ultima etapă, să prindă un loc prielnic pentru finala din judeţ, chiar dacă la un moment dat, în finalul returului, pe clasament, una sau două echipe se vor distanţa la numărul de puncte", a comletat preşedintele Ioan Costin Toma.

 

Vasile Olaru (Energia Girov): "Varianta organizării turneului final nu-i valabilă din acest sezon"

 

Vasile Olaru, primarul de la Girov şi patronul campioanei en-titre la judeţ, era convins că organizarea unui turneu final "în patru", nu va fi adoptată la sfârşitul acestei ediţii de campionat.

"Nu-i valabilă această idee pentru sezonul în curs, ci abia din viitoarea stagiune a campionatului judeţean. Ştiu sigur asta, pentru că mi-au confirmat-o chiar oamenii de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal", susţine Vasile Olaru. Acesta a fost contrat de şeful AJF. "Nu ştiu de ce s-a stârnit atâta confuzie, întrucât toată lumea a fost înştiinţată din timp de schimbarea sistemului, cu faza play-off".

Câştigătoarea seriei nemţene în ediţia precedentă a Ligii a IV-a, Energia Girov anunţă că vrea la "baraj" şi în vara anului 2011. Echipa primarului Olaru acumulează punctaj maxim în clasamentul la zi, dar golaverajul inferior o păstrează pe Energia doar pe locul secund al clasamentului, în urma "Barcelonei" de Roznov.

10 august a fost ziua când biroul executiv al AJF-Neamţ a definitivat schimbarea sistemului competiţional, în campionatul judeţean de fotbal. Cei mai mulţi dintre reprezentanţii echipelor participante n-au realizat însemnătatea organizării unui turneu final de pe urma căruia să fie cunoscută participanta la "barajul" promovării.

 

De pe urma adoptării sistemului cu turneu play-off, roznovenii se consideră cei mai câştigaţi

 

Reprezentanţii echipei Bradul Roznov se bucură cel mai mult de adoptarea noului sistem pentru stabilirea campioanei judeţului, în Liga a IV-a de fotbal.

"Un turneu final între primele patru echipe din clasamentul returului, mi se pare o decizie foarte bună. Chiar normală, atât timp cât se vor evita, astfel, unele interese anume pentru favorizarea anumitei echipe", a declarat Bogdan Găucan. Acesta susţine că a fost sunat de mulţi reprezentanţi ai echipelor din liga a IV-a nemţeană, care s-au bucurat de noul sistem de stabilire a campioanei. La rândul lor, consideraţi de cele mai multe ori vitregiţi de anumite aspecte ori decizii ale oficialilor Asociaţiei Judeţene de Fotbal, roznovenii caracterizează acum Liga a IV-a drept "un campionat pe care merită să-l joci", după spusele aceluiaşi antrenor-jucător.

Bogdan Găucan găseşte, în organizarea turneului final pentru stabilirea campioanei, "o şansă enormă oferită şi celorlalte formaţii din seria nemţeană, care nu şi-ar fi putut permite să lupte la titlu".

Cei de la Roznov se consideră onoraţi de postura ocupată până în prezent. La finalul sezonului, prin noul sistem de stabilire al campioanei, "pădurarii" se aşteaptă ca şi un eventual investitor să li se alăture, în dorinţa unei performanţe şi mai mari.

"Le-am spus băieţilor mei că abia avem bani pentru a participa în acest campionat şi nicidecum să jungem la promovare. Dar dacă jucăm pentru prestigiu şi pentru un viitor mai bun al lor, putem izbuti să câştigăm titlul şi chiar o eventuală accedere în eşalonul trei. Acum, prin organizarea acestui turneu final, avem o şansă în plus la marea performanţă", a mai spus Găucan.

În situaţia în care Bradul Roznov va reuşi să-şi apere până în final postura de lideră la judeţ, dar chiar şi până atunci, conducerea de la AJF va solicita antrenorului "pădurarilor" un CV în care să fie regăsită licenţa C.
SURSA:REALITATEAMEDIA.RO
Categorie: Stiri | Vizualizari: 555 | Adaugat de: milanez | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Sponsori

___________________________

Publicitate

Alte site-uri

___________________________ ___________________________ ___________________________ ___________________________ ___________________________ ___________________________

Fotbalul mare

Cauta

Statistics

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
__________________________