Forma intrarii

Facebook

Imn FCSR

Calendar

«  August 2011  »
LuMaMieJoiVinSamDum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Banner FCSR

Principala » 2011 » August » 17 » Campionatul judeţean, gata pentru un nou început
11:29:49
Campionatul judeţean, gata pentru un nou început


Oficialii asociaţiei Judeţene de Fotbal au anunţat ieri dimineaţă o modificare de ultim moment pe lista competitoarelor următoarei ediţii de campionat a eşalonului patru.

Astfel, datorită unor neînţelegeri interne, cei de la Viitorul Ruginoasa au lăsat locul mai vechii cunoştinţe, Bradul Borca. Cei din urmă au fost deja înştiinţaţi că sunt primiţi, din nou, în competiţie, numai în condiţiile în care vor fi pregătiţi cu baza materială şi din punct de vedere sportiv. "Au răgaz două săptămâni să se pregătească din toate punctele de vedere", a transmis Neculae Zaharia, vicepreşedintele AJF-Neamţ.

Pentru că terenul propriu mai necesită unele lucrări de întreţinere, echipa Bradul Borca a fost programată să-şi dispute meciul din runda inaugurală, cu Voinţa Ion Creangă, pe terenul din Bicaz.

 

Nu se mai joacă Sîmbăta

 

În prima parte a sezonului 2011-2012 din Liga a IV-a nemţeană de fotbal, meciurile se vor juca duminica. Excepţie, în programul întocmit deja pentru tur, fac etapele intermediare. Două la număr, acestea sunt anunţate pe 14 septembrie (etapa a V-a), miercuri, de la ora 17, respectiv pe 19 noiembrie (etapa a XI-a), de la ora 15. Pe 27 noiembrie este programat finalul turului în campionatul judeţean de fotbal. "Dacă vremea va ţine cu noi şi vor exista condiţii prielnice, ne propunem chiar să programăm şi o etapă din următoarea ediţie a Cupei României, pentru a mai scăpa de aglomeraţia din primăvară", a completat Neculae Zaharia din conducerea AJF-Neamţ.

 

Cinci au renunţat, şapte sunt "nou" venite

 

Inter Girov, Biruinţa Negreşti, Voinţa Dochia, Bradul Borca, Bravo Bodeşti, Flacăra Brusturi şi Vulturul Zăneşti sunt echipele "noi", aliniate la startul noii întreceri din Liga a IV-a nemţeană de fotbal. Toate cele şapte formaţii, revin în campionatul judeţean după mai mult sau mai puţin timp, dar cu formule mult schimbate. Campioana ultimelor două ediţii din Liga a IV-a, Energia Girov, a dispărut. O soartă identică au avut şi Teiul Poiana Teiului, Siretul Adjudeni, Biruinţa Gherăieşti, respectiv Moldova Drăgăneşti.

 

Roznov, Creangă, Pângăraţi, dar şi Negreşti, posibile rivale la titlu

 

"Aşteptăm să vedem cum arată «la faţă» formaţiile nou venite. Din câte se pare, doar cei de la Negreşti par să impresioneze, cel puţin ca pretenţii şi ca nume ale unor jucători experimentaţi pentru acest nivel fotbalistic. Celelalte competitoare vor rămâne, probabil, cu jucătorii care-i vor mai găsi. Dar până să se pună pe picioare, le va fi greu", a declarat profesorul Neculae Zaharia. Vicepreşedinte al AJF-Neamţ, acesta nu ştie ca o anume echipă să-şi fi exprimat, de pe acum, pretenţiile pentru titlul de campioană. "Roznov, Creangă şi Pângăraţi, aveau, ultima dată, loturi bunicele în campionatul nostru. Dacă cei de la Voinţa Ion Creangă vor da lovitura şi vor reuşi să promoveze, ar putea beneficia de un teren nou, poate mai bun decât este cel de la Girov, acum", considera profesorul Zaharia.

 

Fără play-off la vârf, dar cu sistem de retrogradare

 

Noua ediţie de campionat în Liga a IV-a nemţeană se va desfăşura după modelul sezonului precedent: fără faza play-off la vârf, pentru stabilierea campioanei. Întrecerea campionatului judeţean, anunţată să debuteze pe 21 august, aduce însă o noutate: retrogradarea ultimelor şase echipe din clasamentul final. "Se va retrograda de la locul 13, inclusiv, în jos", anunţă AJF, prin vocea vicepreşedintelui Neculae Zaharia. Conducătorii fotbalului judeţean au creionat şi schema sezonului 2012-2013: cele 12 echipe, rămase după retrogradarea ultimelor şase. La rândul lor, retrogradatele vor forma, dacă vor dori, Liga a V-a. Acolo vor putea concura alături de alte grupări doritoare să participe într-un campionat în care singura condiţie regulamentară este vizată de prezenţa în competiţie.

                                                                                                       Ciprian Avădanei

Categorie: Stiri | Vizualizari: 532 | Adaugat de: milanez | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Sponsori

___________________________

Publicitate

Alte site-uri

___________________________ ___________________________ ___________________________ ___________________________ ___________________________ ___________________________

Fotbalul mare

Cauta

Statistics

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
__________________________